QUI SOM

“Tres Turons Cooperativa som un viver de planta autòctona especialitzat en planta aquàtica, mediterrània, aromàtiques i llúpol. I també oferim tallers per a donar a conèixer el món de les plantes”.

LA NOSTRA HISTÒRIA

El Viver Tres Turons vàrem començar a caminar l’any 2006 amb l’objectiu de produir plantes autòctones destinades principalment a actuacions de restauració ecològica. Ben aviat ens vam especialitzar en plantes associades a ambients aquàtics: de bosc de ribera, per a depuració d’aigües residuals, piscines naturals i bioenginyeria fluvial. Però també produïm plantes per a paisatgisme i revegetació de zones degradades en general, per a jardineria de baix manteniment i plantes per a atraure insectes útils en agricultura ecològica. Una planta que ha centrat el nostre interès darrerament és el llúpol, del qual produïm planter i flor destinada a la producció de cervesa artesana.

Des de l’any 2012, oferim el viver per desenvolupar part de les pràctiques del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria, i més endavant s’hi van afegir el Grau Mitjà de Producció Agroecològica i el Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural. Més enllà de la formació reglada, també oferim serveis d’educació ambiental i formació diversos, tant a la nostra finca com a fora.

ON ESTÀ SITUAT

El Viver Tres Turons està situat arran del Parc Natural de St. Llorenç del Munt i Serra de l’Obac i a la vora del riu Ripoll, a la finca de Mas Olivet. La custòdia d’aquesta finca i poder-la compartir i oferir per tallers i esdeveniments diversos també és una de les nostres il·lusions. L’equip professional està format per tres biòlegs i una jardinera apassionats de la botànica i l’ecologia, i especialitzats en tècniques de reproducció i cultiu vegetal, paisatgisme, genètica de poblacions i limnologia. Des de finals del 2018 ens hem constituït com a cooperativa de treball sense ànim de lucre, i el nostre objectiu és seguir fent créixer i consolidar el projecte.

Viver Tres Turons està inscrit en el Registre Oficial de Productors i Comerciants de Vegetals amb el número ES-09-08-0432, i és membre de l’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona.

PROJECTE DE NATURALITZACIÓ DE LA BASSA DE REGADIU DEL VIVER COM A ESPAI DE CONSERVACIÓ EX-SITU

Durant els darrers mesos hem estat treballant en el procés de naturalització de la bassa de regadiu del Viver Tres Turons per a convertir-la en un punt de conservació ex-situ de plantes aquàtiques amenaçades i de fauna aquàtica. Tota aquesta actuació l’estem realitzant amb el suport de l’Ajut als espais naturals, els hàbitats i les espècies finançat per la Unió Europea i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Tres de les plantes aquàtiques amenaçades protagonistes d’aquest projecte són el Butomus umbellatus, l’Hydrocotyle vulgaris i el Potamogeton polygonyfolius.

La nostra botiga

Mostrant 9–12 de 29 resultats