LA IDEA del llúpol n.3

Lupulus núm. 3 és un projecte del Viver Tres Turons que sorgeix de la necessitat dels cervesers catalans de disposar de llúpol local i de qualitat. La ràpida evolució del món de la cervesa artesana, des dels elaboradors casolans fins a les cerveseres professionals, està consolidant una cultura de la cervesa nova al nostre país, creant un mercat de diferents estils de cerveses complexes i d’alta qualitat. És per tant molt important disposar de matèries primes que compleixin els requisits dels cervesers, les cerveseres i els bevedors cada cop més experts i per tant més exigents. El llúpol és un dels ingredients bàsics de la cervesa a la qual aporta l’amargor, sabors i aromes altament sofisticades. Per això el productors de llúpol han de treballar en consonància amb la filosofia de la cervesa artesana: en petites produccions curosament controlades, apostant per un producte distintiu de la màxima qualitat i valorant molt la proximitat i el contacte directe entre agricultor i cerveser. Amb aquests valors neix Lupulus núm. 3, amb el repte i la il·lusió de contribuir en els primers passos de la tradició llupolística al nostre país.

LES FLORS El cultiu de llúpol per a producció de flor comença l’any 2016 amb una parcel·la de menys de mil metres quadrats, on hi cultivem dues varietats diferents. En temporada oferim i recomanem la flor fresca, i durant tot l‘any tenim llúpol assecat de forma natural, envasat al buit i conservat en fred per mantenir totes les qualitats. Després de diferents assajos la varietat que oferim en flor és el “Cascade”, conegut per les seves propietats aromàtiques, floral, afruitat i i cítric. Un con mitjà i compacte. Alfa – àcids: 5,6% – 8,8 %

LES PLANTES Al Viver Tres Turons de planta autòctona tenim experiència en la multiplicació de llúpol silvestre com a liana de ribera, i actualment apliquem aquestes tècniques per a produir planter de llúpol de varietats cerveseres. Paral·lelament a la producció de flors, la nostra voluntat és treballar per oferir plantes de llúpol de diferents varietats tant per a altres productors com als aficionats que vulguin gaudir de conrear al seu propi llúpol, i alhora admirar aquesta espectacular planta també com a ornamental. En funció de l’època de l’any disposarem de rizomes i planta arrelada en diferents formats.

Per consultes sobre els nostres productes de llúpol contacteu a:

info@vivertresturons.com

La nostra botiga